Voordelen van bouwdrogers

Het inzetten van bouwdrogers heeft twee grote voordelen. De droogtijd wordt enorm ingekort, zodat u sneller kan overgaan tot de binnenafwerking, en bouwdrogers zijn een stuk goedkoper dan het normale verwarmen, zowel tijdens als na het bouwproces.


Functie van bouwdrogers

Door het teveel aan bouwvocht enkel te verwarmen, verdampt het vocht en zal het elders opnieuw condenseren waar het kouder is. Uw vochtprobleem wordt alleen verplaatst.

De vensters openzetten in ons land, waar de vochtigheid van de buitenlucht meestal groter is, creëert vaak extra vocht. Omdat zij het bouwvocht onttrekken uit de lucht en droge, warme lucht weer uitblazen vormen bouwdrogers dé ideale oplossing.


Voordelen van bouwdrogers bij verschillende toepassingen

Bouwdrogers onttrekken het vocht in de ruimte waarin ze zijn opgesteld. Hierdoor wordt de dampdruk in de omgevingslucht een heel stuk lager. Het inzetten van bouwdrogers brengt heel wat voordelen mee:


  • Onttrekken van vocht bij nieuwbouw: soms is er meer vocht in de muren en vloeren dan voorzien. Om uw beoogde deadline van oplevering te halen is het inzetten van bouwdrogers dan onontbeerlijk. Dit impliceert een grote tijdwinst in het bouwproces en is als dusdanig kostenbesparend. Bovendien zorgt het drogen met bouwdrogers voor minder vochtproblemen en waterschades na de oplevering.
  • Oplossen van vochtproblemen bij renovatie: het effectief aanpakken van vocht in moeilijke of vochtgevoelige constructies zoals vloeren en spouwmuren om zo bestaande gebouwen te herstellen en te behouden.
  • Behoud van relatieve vochtigheid bij straal- en conserveringswerken: er wordt dan een klimaatzone geschapen waarin een corrosievrij milieu ontstaat, onafhankelijk van de weersomstandigheden. Hierdoor worden staalconstructies extra beveiligd tegen roest bij het aanbrengen van brandwerende lagen.

Droogtijden

Het is bijna onmogelijk om exacte droogtijden te noemen. Algemeen kan men stellen dat met de inzet van de juiste bouwdrogers tot 70% sneller gedroogd wordt in vochtige periodes ten opzichte van natuurlijke droging.


Ventilatoren optimaliseren het droogproces

Voor een nog effectievere droging is het aan te bevelen de bouwdroger in combinatie met ventilatoren toe te passen. Door de hoge luchtsnelheid over de oppervlakte van het te drogen materiaal, kan het water dat uit de kleine openingen van het materiaal komt sneller verdampen. Het droogproces kan op deze wijze met 30% versneld worden.

Laat de ventilator echter altijd langs het te drogen oppervlakte blazen, nooit er recht op.
Besteed ook aandacht aan hoeken en moeilijk bereikbare ruimtes met weinig luchtbeweging.

  • Gratis levering, plaatsing en afhaling
  • Goedkoopste in België
  • Sterke, compacte bouwdrogers
  • Tot 4x snellere droging
reserveer uw bouwdroger
© 2009 BV Bouwdrogers, Briel 17, Baasrode, Oost-Vlaanderen, België | T: +32496515294 | E: | BE 0886.987.301
Contacteer ons | Veelgestelde vragen over bouwdrogers | Algemene voorwaarden